Četiri neprimjetne zamke bračnog života

by | 27 lipnja, 2015

Ako ste u zamku bračnog života već odavno upali, bit će vam od velike pomoći da saznate što vas to u braku čini debljima, nervoznijima i kako da to promijenite. Donosimo vam rješenje koje će vaš bračni život učiniti još ljepšim i lakšim.

?????????

1. Gubljenje vremena ispred televizora
Čak mnogim parovima koji su u dugoj vezi omiljena zabava je sjedenje ispred televizora i gledanje omiljenih filmova uz hrpu grickalica. Istraživanja su utvrdila da parovi većinu zajedničkog vremena provode sjedeći, ali, ne brinite, mršavljenje ne znači da ćete morati odreći se vremena koje provodite u miru samo s partnerom. Pronađite načine na koje može biti aktivni zajedno i koji ne uključuju hranu. Seks se računa, ali nije dovoljan.

2. Briga o djecu
Jedan od glavnih razloga debljine u braku je taj što su roditelji često zaposleni, mahom prezauzeti i jedino u tom slučaju čemu pribjegavaju jesu smrznuta pizza, hamburgeri i slična brza jela. Međutim, imamo rješenje. Umjesto kalorične brze hrane, potrudite se u vašem domaćinstvu uvijek imati smrznuto povrće, integralnu rižu i slično. Da, i to će biti brzinski napravljen ručak ali zdrav! A to je za vašu djecu najvažnije!

3. Vi i partner jedete istu količinu hrane
Kada jede partner, i vi jedete. Nepisano je pravilo da žene uz partnere počnu jesti gotovo koliko i oni, a većina muškaraca po pravilu može pojesti dvostruko više od žene. Ipak, povećanje količine hrane koju pojedete ne mora biti loša promjena ako prehranu obogatite prirodnim i zdravim vlaknima.

4. Zaboravili ste na sebe
Da biste bili aktivni, ne morate izdvojiti puno slobodnog vremena. Budite pametni i iskoristite svaku priliku kako biste tijekom dana sagorjeli kalorije. Pet minuta istezanja bit će dovoljno da se osjećate bolje, a za dvadeset minuta možete napraviti i te kako dobar kardio-trening!

Savjet: Koju god aktivnost odabrali, potrudite se da traje najmanje pola sata, pet puta tjedno.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock