Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Volim dane kad imam vremena za planiranje ručka/večere tj. kad se mogu posvetiti tome više ne go obično. Danas je bio taj dan a inpiracija je ponovo potekla sa Food Networka ali ovaj put od Sibe Mtongane čije južnoafričke avanture obožavam gledati.
Krumpiri su rađeni po njenom receptu, a puretina po mojen. Pročitajte recept, sastojke u nastavku i uživajte u slikama.
Količina: 4 osobe
Vrijeme pripreme: cca 60 minuta
Sastojci:
250 g puretine narezane na trakice
2 jaja
prezle + sezam + žličica crvene paprike
brašno
4 veća krumpira
150 g dimljene pancete
20 g maslaca
sol,papar,crvena paprika, muškatni orašćić
Umak:
1 kiselo vrhnje
malo nasjeckanig peršina
1 češanj češnjaka
sol,papar
Puretinu narezati na trakice i marinirati u malo maslinovog ulja, soli, papra i mješavinu za piletinu Kotany. Ako nemate mješavinu onda može crvena paprika i razni začini. U prezle za prekrivanje mesa staviti sezam i crvenu papriku. Komadiće puretine pohati kako to obično radite, tj. prvo u brašno pa jaja pa prezle. Vjerujem da ste vješti u tome.
Krumpir oguliti, prerezati na manje komade i staviti kuhati u slanu vodu. Kuhati dok ne omekšaju, ali ne skroz do kraja. Procijediti ih i staviti sastrane.
Dimljenu slaninu narezati na manje komadiće (1.) i pržiti na maslacu dok ne postane hrskava pa dodati crvenu papriku, mušaktni orašćić sol i papar po želji (2.). Na sve to staviti krumpire (3.) i miješati dok se sve ne poveže na laganoj vatri (4.). Pećnicu zagrijati na 150 stupnjeva.
Pripremiti 3 komada folije jedan preko drugog i na to prebaciti krumpire (5.), pa zatvoriti sa svih stana u “paketić” (6.) te staviti u pećnicu dok pripremate meso i umak.
Zagrijati ulje na tavi i na laganoj vatri pržiti puretinu cca2 minute svaki koamdić jer su tanki pa su brzo gotovi. kad su gotovi staviti ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
Kiselo vrhnje izmiješati žlicom pa dodati sitno nasjeckani peršin i jedan češanj češnjaka koji ste izgnječili. Dobro pomiješati, posoliti i popapriti po želji i staviti sastrane.
Krumpire izvaditi iz pećnice i sve zajedno poslužiti.