Zdravi trendovi: Ove tri namirnice svi će koristiti u 2025. godini
Zdravlje i prehrana postali su ključni fokus našeg života, a interes za prirodnim dodacima i inovativnim proizvodima raste iz godine u godinu.S...
Češnjak ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno djelovanje. Na pitanje što će se dogoditi ako ga pojedete na prazan želudac, dobit ćete odgovor: Puno jači učinak!
Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje češnjaka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije prije doručka jako izložene i “ne stignu se obraniti” od ovog prirodnog antibiotika, piše Healthy Food House. Ovaj “dar prirode” sadrži 200-tinjak aktivnih tvari – bogat je eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, enzime, polioze poput inzulina, adenozina i alicina. Ima izuzetno jaka antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva. Snažan je antioksidans, djeluje protuupalno i odlično djeluje na imunitet. Češnjak će ublažiti simptome hipertenzije, regulirati cirkulaciju, spriječiti mnoge srčane probleme i potaknuti funkciju jetre i mjehura. Učinkovit je i u liječenju želučanih problema, posebice dijareje. Ako ste pod stresom, češnjak će biti odličan saveznik u borbi protiv njega i zaustavit će pojačanu proizvodnju želučane kiseline koja se događa kada ste pod stresom. Neki čak tvrde da je češnjak nevjerojatno učinkovit kad je riječ o problemima živaca, ali samo kad se konzumira na prazan želudac. Redovnom uporabom češnjak potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans i ima antikancerogena svojstva. Ako ga konzumirate redovito, smanjit će rizik od pojave mnogih vrsta raka.
IZVOR: VECERNJI.HR