Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjski kare narezati na tanje šnicle, blago ih istanjiti batom za meso i začiniti po želji.
2. Sir sitno naribati, peršin što sitnije nasjeckati.
3. Pomiješati krušne mrvice, sir, naribanu koricu naranče, peršin i začine po želji, pa izmiješati.
4. Pripremljene šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smjesu od krušnih mrvica. Zatim ih peći na vrućem ulju prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
5. Tikvice narezati na kolutove i začiniti po želji, a zatim ih popirjati s obje strane na grill tavi.
6. Pečene tikvice poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept