Astorija salata

by | 30 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g mladog špinata
  • 1/2 glavice celera
  • 1 kisela jabuka
  • 2 koluta ananasa iz kompota
  • 60 g oraha
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 dl vrhnja
  • 200 g majoneze
  • sol

Priprema:

1. Pileće bijelo meso skuhati u slanoj vodi a zatim ga ocijediti, ostaviti da se ohladi i narezati na kockice.
2. Mladi špinat očistiti, oprati i narezati na trake, a jabuku i celer oguliti i naribati na krupno.

3. Kolutove ananasa ocijediti od viška i narezati na kocke, marinirane šampinjone na listove, a orahe krupno nasjeckati.
4. Posebno umutiti vrhnje, sok od limuna, senf i majonezu, posoliti po želji i promiješati.
5. U većoj posudi pomiješati piletinu, jabuku, celer, ananas, špinat i marinirane šampinjone. Salatu preliti pripremljenom smjesom od majoneza i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana