Viralna salata od mrkve za uspostavljanje ravnoteže hormona: evo kako ju napraviti
Ako ste stalno u potrazi za novim zdravim i niskokaloričnim receptima, zasigurno vam nije promakla viralna salata od mrkve koja već neko vrijeme ca...
Velika studija pokazala je da avokado može smanjiti rizik od dijabetesa kod žena.
Avokado je popularan izbor za užinu zbog svoje kremaste teksture i poznatih zdravstvenih koristi za srce. Novo istraživanje sugerira da konzumacija ovog voća može smanjiti rizik od dijabetesa.
Objavljena u Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, studija je istraživala povezanost između konzumacije avokada i pojave dijabetesa kod odraslih.
Istraživanje je obuhvatilo velik uzorak od više od 28 000 odraslih različite dobi, sudionika Meksičkog nacionalnog istraživanja zdravlja i prehrane.
Rezultati su pokazali da žene koje su redovito konzumirale avokado imaju niži rizik od razvoja dijabetesa u usporedbi s onima koje nisu.
Posebno, žene koje su unosile avokado (u količini od 30-38 grama dnevno) pokazale su značajno manji rizik od dijabetesa, čak i nakon prilagodbe različitim čimbenicima poput dobi, obrazovanja, tjelesne težine i aktivnosti, kako piše healthline.com.