Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Velika studija pokazala je da avokado može smanjiti rizik od dijabetesa kod žena.
Avokado je popularan izbor za užinu zbog svoje kremaste teksture i poznatih zdravstvenih koristi za srce. Novo istraživanje sugerira da konzumacija ovog voća može smanjiti rizik od dijabetesa.
Objavljena u Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, studija je istraživala povezanost između konzumacije avokada i pojave dijabetesa kod odraslih.
Istraživanje je obuhvatilo velik uzorak od više od 28 000 odraslih različite dobi, sudionika Meksičkog nacionalnog istraživanja zdravlja i prehrane.
Rezultati su pokazali da žene koje su redovito konzumirale avokado imaju niži rizik od razvoja dijabetesa u usporedbi s onima koje nisu.
Posebno, žene koje su unosile avokado (u količini od 30-38 grama dnevno) pokazale su značajno manji rizik od dijabetesa, čak i nakon prilagodbe različitim čimbenicima poput dobi, obrazovanja, tjelesne težine i aktivnosti, kako piše healthline.com.