3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka pa sa 50 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka te dodati mljevene bademe, kakao i ribanu koricu naranče i polako promiješati.
4. Okrugao pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 25 minuta dok ne porumeni.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke i 1 dl slatkog vrhnja, pa kuhati na pari uz neprestano miješanje.
2. Kada se smjesa od žumanjaka počne zgušnjavati, skloniti je s pare, dodati otopljenu bijelu čokoladu i izmiješati.
3. Preostalo slatko vrhnje umutiti u čvrst snijeg. Potom dodati u ohlađenu smjesu od žumanjaka i miješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri te dodati u kremu i promiješati. Na kraju dodati sjeckane bademe i sve zajedno promiješati.
Završni postupak:
Preko biskvita u kalup uliti pripremljenu kremu i ostaviti da se stegne. Zatim je izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji crnom i bijelom čokoladom.
Izvor:lepotaizdravlje.rs/posaljirecept