

Sastojci:
- 4 jaja
- 1,5 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl jogurta
- 150 g bijelog brašna
- 300 g kukuruznog brašna
- 1 vezica peršina
- 1 mrkva
- 200 g feta sira
- sol
Za nadjev:
- 200 g krem sira
- 200 g feta sira
Za ukrašavanje
- 1 cikla
- 1 mrkva
- 1 krastavac
- jestivi sjaj
Priprema:
1. Mrkvu skuhati i na krupno naribati, feta sir također naribati, a peršin što sitnije nasjeckati.
2. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti ih u čvrsti snijeg. Postepeno dodavati jedan po jedan žumanjak i dalje miješati.
3. Dodati mrkvu, peršin i sir, pa polako promiješati.
4. Zatim dodati obično i kukuruzno brašno, ulje, jogurt, prašak za pecivo i malo soli po želji i polako promiješati.
5. Kalupe za muffine nauljiti, uliti u njih pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC, dok ne porumene.
6. Posebno umutiti krem sir i ribani feta sir. Staviti u slastičarsku vrećicu, te na svaku pečenu košaricu istisnuti malo nadjeva.
7. Mrkvu i ciklu skuhati i narezati na kolute, a zatim modlom u obliku cvijeta napraviti odgovarajuće oblike.
8. Od krastavaca napraviti drške za košarice i staviti u nadjev, a okolo poslagati cvijetove uvaljane u sjajni prehrambeni prah.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




