I vi obožavate banana bread? Ovaj ukusan i zdrav kruh favorit je brojnih ljubitelja zdrave hrane, kao i onih koji vole “na brzinu” složiti nešto ukusno i slasno. Poznata hrvatska food blogerica Sanja Mijac, koja pod imenom Domaćica Sanja već godinama oduševljava svojim receptima, i ove je blagdanske sezone ponudila divnu ideju za predivnu poslasticu koju mogu napraviti i manje vješti kuhari, uz sastojke koje često imamo u kuhinji i u neradnim danima. Klasični kruh od banane Sanja je pretvorila u kuglof i tako stvorila idealan recept za goste koji stižu nakon Božića.
INSTAGRAM: @SANJA.MIJAC
Banana bread kuglof Domaćice Sanje
“Banana kruh u formi kuglofa – zašto ne? A možete ga i omotati u celofan kao poklon za sve one koji ga jako vole ili koji će njegove okuse tek otkriti.To je ionako zapravo slatki biskvit s bananom pa može biti u kojoj god formi volimo”, napisala je Sanja uz fotografije i recept koji je lako ponoviti.
Ovaj desert izvrsno pristaje uz jutarnju kavu s cimetom, topli čaj, ili čak božićni liker i šampanjac – ovisno u koje ga doba dana poslužujete.
INSTAGRAM: @SANJA.MIJAC
Evo kako napraviti Sanjin banana bread kuglof
Sastojci (šalica = 2 dl):
3 veće, zrele banane
1 jaje
prstohvat soli
50 ml ulja
1,5 šalica glatkog brašna
1 šalica šećera
pola vrećice praška za pecivo
Priprema:
1. Pećnicu upalite na 180 °C i pustite neka se ugrije.
2. Kalup za kuglof malo namastite.
3. Zrele banane zdrobite vilicom pa im dodajte ostale sastojke. Sve skupa izmiješajte pjenjačom ili mikserom.
4. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći 30 do 40 minuta, ovisno o pećnici.