Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Nema ništa gore nego kad u ostavi nemamo ništa slatko, a baš bi nam nakon ručka fino sjeo neki kolač. Zasigurno svi imamo u kuhinji odavno izgubljenu bananu koja je već poprimila crnu boju i ne izgleda privlačno za jesti. No hranu ne bacamo pa ćemo ovu bananu iskoristiti i napraviti zdraviju verziju banana kruha koja će oduševiti ukućane.
Ova slastica počela se spominjati u američkoj kuhinji 1930-ih godina za vrijeme “Velike depresije” kad su Amerikanci morali namirnice koristiti pametno i na što ekonomičniji način. U Europi je banana bread svoj procvat doživio za vrijeme epidemije kad su svi bili prinuđeni ostati kod kuće i ubijati dosadu, a kako drukčije, negoli u kuhinji. To potvrđuje i činjenica da su ljudi više no ikad guglali recepte za ovaj desert.
Recepata i varijacija banana kruha ima na stotine, a mi smo isprobali savršenu zdraviju verziju ove slastice koja će zadovoljiti i najkritičnija nepca. Osim brze pripreme, velika prednost ovog recepta je ta što ne morate biti majstorica u kuhinji jer s ovim receptom priprema ne može biti jednostavnija.
Sastojci:
3 banane
2 jaja
4, 5 žlice meda/šećera
250 g zobenih pahuljica
1 prašak za pecivo
Priprema:
Upalite pećnicu da se zagrije na 170 °C. U posudi zgnječite banane, dodajte jaja, med ili šećer, malo vode, zobene pahuljice i prašak za pecivo te sve dobro izmiješajte. Masni papir stavite u kalup te ulijte smjesu, a po želji dodajte nekoliko kockica grubo nasjeckane čokolade, cimeta ili oraha. Staviti u pećnicu na 25 minuta ako se priprema na ventilaciji, ili 40-ak minuta bez ventilacije. Povremeno pogledajte kruh i čačkalicom lagano probodite, a ako izađe čista, znači da je kruh gotov. Ostavite da se kruh ohladi barem sat vremena, nakon čega je spreman za posluživanje.
Članak je originalno objavljen na Grazia.hr.
Foto: Pexels