Banana-kokos muffini

by | 3 kolovoza, 2015

Volite li banane i kokos?
Vjerujemo da je odgovor DA, a baš zbog toga je naša Romina Mlinarević (Zdrava i fina – hrana Romina) za danas pripremila muffine baš u ovoj kombinaciji.

SASTOJCI:

10 zrelih banana
1 žlica rastopljenog kokosovog ulja
100 g kokosovog brašna
½ žličice bourbon vanilije
1 žličica cimeta
prstohvat soli
¼ šalice javorovog sirupa (može i ne mora)
1 žličica sode bikarbone
1 žličica jabučnog octa
50 g rastopljene gorke čokolade ili čokolade od rogača

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U zdjeli zgnječite banane da postanu kaša. Dodajte sve ostale sastojke (kokosovo ulje mora biti rastopljeno), a sodu bikarbonu i ocat na samom kraju. Ako radite muffine za desert, dodajte javorov sirup ili neki drugi zaslađivač, a ako ih radite za doručak ili ne volite previše slatko, možete i izbaciti slad, jer su banane same po sebi slatke. Dobro izmiješajte. U protvan za muffine stavite papirnate košarice i u svaku stavite smjesu. Ovi muffini se neće dići kao klasični, pa stavite onoliko smjese koliko želite da budu visoki. Pecite na 200 °C dvadesetak minuta. Ukrasite ih rastopljenom čokoladom.

Dobar tek