Banana torta

by | 23 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g piškota
  • 300 g mljevenih keksa
  • 3 pudinga od vanilije
  • 6 žličica šećera
  • 1,3 l mlijeka
  • 400 g margarina
  • 300 g šećera u prahu
  • 20 čokoladnih bananica
  • 5 banana
  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Krema I:

1. Mljevene kekse preliti sa 2 dl mlijeka i dobro izmiješati.
2. Posebno umutiti 200 g margarina sa 150 g šećera u prahu. Pomiješati s mljevenim keksima i dobro izmiješati.

Krema II:

1. U posudu uliti 7 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti 1 dl mlijeka s pudingom od vanilije pa dodati u proključalo mlijeko i nastaviti s kuhanjem uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pjenasto umutiti 200 g margarina s okusom slatkog vrhnja sa 150 g šećera u prahu pa pomiješati s ohlađenim pudingom i umutiti.
2. Čokoladne bananice uzdužno prerezati napola, a svježe banane narezati na kolutove.
3. Polovinu piškota natopiti mlijekom i poslagati na podlogu za tortu. Premazati ih kremom od mljevenih keksa i preko toga poslagati čokoladne bananice. Zatim preliti polovinom kreme od pudinga i poslagati preostale piškote natopljene u mlijeko. Premazati ih preostalom kremom od pudinga pa rasporediti kolutove banana.
4. Gotovu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.

Izvor: Dobra hrana