Bataci na kineski način

by | 21 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 2 crvene rog paprike
  • 1/2 poriluka
  • 1 manja tikvica
  • 4 mrkve
  • ulje
  • 400 g šampinjona
  • 2 žlice sezama
  • 1 dl umaka od soje
  • 1 žlica pirea od rajčica
  • 150 g riže
  • mješavina začina

Priprema:
1. Batake odvojiti od kostiju i kožice pa narezati na trake. Potom ih preliti umakom od soje, dodati pire od rajčica i začine po želji te dobro izmiješati.
2. Poriluk, crvenu papriku i mrkvu očistiti i narezati na štapiće. Mladu tikvicu zajedno s korom također narezati na štapiće, a šampinjone na četvrtine.
3. Rižu skuhati u slanoj vodi, a zatim ju procijediti od viška tekućine.
4. U wok uliti malo ulja pa na visokoj temperaturi popeći marinirane batake da porumene. Zatim ih ocijediti od viška masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa popeći mrkvu i papriku da omekšaju te ih izvaditi iz woka i pomiješati s batacima.
6. Potom u wok dodati poriluk i tikvice i pržiti ih dok ne omekšaju. Njih također pomiješati s ostalim sastojcima.
7. Na kraju popeći šampinjone i sve zajedno pomiješati. Dodati rižu, sezam i začine po željk pa polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept