Bataci s cvjetačom

by | 1 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 6 većih pilećih bataka
  • 150 g pečenice
  • 1 glavica cvjetače
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • ulje
  • sol
  • 40 g parmezana
  • mješavina začina
  • 200 g sira

Priprema:

1. Batake odvojiti od kostiju kako bi se dobile šnicle. Potom ih istanjiti preko najlon vrećice i začiniti po želji. Propržiti ih na vrućem ulju s obje strane da porumene, a onda izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Cvjetaču očistiti od korijena i listova pa istrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi.
3. Posebno u manjoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po želji.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju pečene batake. Prekriti ih listovima pečenice, preko njih rasporediti po nekoliko cvjetova cvjetače te ih preliti bešamel umakom i odozgora posipati s malo sira. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept