Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Kukuruzne pahuljice nasjeckati.
2. Batake odvojiti od zabataka i skinuti kožu. Potom ih prokuhati u vodi da meso omekša i ocijediti.
3. Batake začiniti po želji, uvaljati u brašno, pa u razmućena jaja i na kraju u samljevene kukuruzne pahuljice. Spuštati ih u zagrijano ulje i pržiti dok ne porumene. Izvaditi na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
4. Krumpire oguliti i narezati na štapiće. Zatim i njih ispeći na ulju da porumene.
5. Pečene batke politi sokom od limuna, preliti ih majonezom i poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana