Bataci s kukuruznim pahuljicama

by | 4 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 6 bataka sa zabatkom
  • 150 kukuruznih pahuljica
  • 3 jaja
  • 150 g brašna
  • 600 g krumpira
  • 200 g majoneza
  • 1 limun
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Kukuruzne pahuljice nasjeckati.
2. Batake odvojiti od zabataka i skinuti kožu. Potom ih prokuhati u vodi da meso omekša i ocijediti.
3. Batake začiniti po želji, uvaljati u brašno, pa u razmućena jaja i na kraju u samljevene kukuruzne pahuljice. Spuštati ih u zagrijano ulje i pržiti dok ne porumene. Izvaditi na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
4. Krumpire oguliti i narezati na štapiće. Zatim i njih ispeći na ulju da porumene.
5. Pečene batke politi sokom od limuna, preliti ih majonezom i poslužiti uz pomfrit.

Izvor: Dobra hrana