Bataci u umaku od rajčice

by | 19 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 4 pileća bataka sa zabatkom
  • 100 g mozzarelle
  • 1 glavica luka
  • 300 g mlade mrkve
  • 250 g pelata od rajčica
  • 200 g šampinjona
  • 2 dl bijelog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 1 žličica mljevene paprike
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Pileće batake odvojiti od kostiju, zatim ih preko najlon vrećice istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Mozzarellu i mrkvu narezati na kolutove, luk na kockice, šampinjone na listove, a pelate izgnječiti.
3. Šnicle napuniti mozzarellom te ih preklopiti i pričvrstiti čačkalicama. Zatim ih popržiti na vrućem ulju da porumene, a potom izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa popržiti luk, dodati šampinjone, mrkvu, bijelo vino i pelate. Pirjati na umjerenoj temperaturi uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj pirjanja dodati mljevenu papriku i začine po želji, vratiti piletinu i sve zajedno kratko prokuhati.

Izvor: Dobra hrana