Bečke štangice

by | 6 kolovoza, 2014

becke stangle

Za kore:

  • 8 bjelanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 2 žlice brašna
  • 50 g čokolade
  • 150 g sjeckanih lješnjaka
  • 1 žlica ulja
  • 1 list oblatne

Za nadjev:

  • 8 žumanjaka
  • 250 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g margarina
  • 100 g nasjeckanih lješnjaka
  • 100 g žele bombona

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina

Priprema:

Kore:

1. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne otopi.
2. Dodati brašno, ribanu čokoladu, nasjeckane lješnjake i žlicu ulja, pa polako promiješati.
3. Tepsiju veličine lista oblatne obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.

Krema:

1. Umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom i kuhati na pari. Pričekati da se ohladi, te dodati omekšali margarin i umutiti mikserom.
2. U dobivenu smjesu dodati nasjeckane lješnjake, žele bombone i promiješati.

Završni postupak:

1. Na podlogu postaviti list oblatne hrapavom stranom okrenutom nadolje. Premazati polovinom kreme, pa prekriti korom od bjelanjaka. Nanijeti preostalu kremu i završiti oblatnom. Ostaviti da se stegne.
2. Pomiješati razlomljenu čokoladu s margarinom i rastopiti na pari. Preliti preko gornjeg lista oblatne i ostaviti da se ohladi. Nakon toga narezati na štangice željene veličine.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept