Bez trunke brašna: Čokoladna torta od samo tri sastojka

by | 5 prosinca, 2015

ThinkstockPhotos-468962184

Sastojci:
– 175 g crne čokolade
– 7 jaja
– 140g maslaca

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezani maslac, te miješajte dok se ne rastopi.
2. Odvojite žumanjak od bjelanjka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjak i dodajte im, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi umutite snijeg od bjelanjaka, i žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena.
3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, narežite toplim nožem i poslužite uz lagano umućeno slatko vrhnje, ili svježe jagode ili maline.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock