3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za kremu I:
Za kremu II:
Priprema:
Krema I:
1. Mikserom umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, zatim dodati vanilin šećer i ocat, pa postepeno dodavati šećer muteći cijelo vrijeme.
2. Pravokutnu tepsiju prekriti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i staviti u zagrijanu pećnicu peći 60 minuta na 170 ºC.
Krema II:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, vanilin šećer, šećer, puding od vanilije i brašno, te umutiti mikserom.
2. Mlijeko staviti kuhati, dodati umućenu smjesu i kuhati, miješajući cijelo vrijeme, dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ostaviti da se ohladi.
3. Maslac pjenasto umutiti, pomiješati ga s ohlađenom kremom i dobro promiješati.
Završni postupak:
1. Pečenu i ohlađenu koru premazati pripremljenom kremom.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i ravnomjerno rasporediti po kremi, a odozgora poredati maline.
Izvor: Dobra hrana