3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za koru:
Za kremu I:
Ostali sastojci:
Priprema:
Kora:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje.
2. Pred kraj uliti ocat. Mutiti još malo pa dodati griz i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 150 ºC 90 min. Pečenu koru vertikalno prerezati napola da bi se dobile dvije kore.
Krema:
1. U dubljoj posudi pjenasto umutiti 5 žumanjaka sa 5 žlica šećera.
2. Posebno umutiti preostalih 5 žumanjaka sa 5 žlice šećera, 5 žlica brašna i 2 dl mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati. U proključalo mlijeko dodati pripremljenu smjesu od žumanjaka i brašna te kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. Pomiješati ohlađenu kremu s umućenom masom od žumanjaka i šećera. Dodati margarin i maslac te umutiti mikserom. Na kraju dodati mljevene lješnjake i izmiješati.
Završni postupak:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati 1/2 kreme, a zatim rasporediti 1/3 šlaga. Preklopiti drugom korom te rasporediti preostalu kremu. Potom cijelu tortu premazati preostalim šlagom i ukrasiti po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept