Bijeli anđeo

by | 20 rujna, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 15 bjelanjaka
  • 18 žlica šećera
  • 6 žlica mljevenih oraha
  • 9 žlica nasjeckanih oraha
  • 3 žlice soka od limuna

Za kremu I:

  • 2 dl mlijeka
  • 300 g mljevenih oraha
  • 100 g čokolade

Za kremu II:

  • 15 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 350 g maslaca

Za kremu III:

  • 2 banane
  • sok od 1 limuna

Za dekoraciju:

  • 3 vrećice šlaga
  • 150 g nasjeckanih oraha

Priprema:

Biskvit:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 bjelanjaka u čvrsti snijeg, uliti 1 žlicu soka od limuna, pa postepeno dodavati 6 žlica šećera. Zatim smjesi dodati 2 žlice mljevenih i 3 žlice nasjeckanih oraha, i sve promiješati kuhačom.
2. Okrugli kalup za torte prekriti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta na 150 °C. Na isti način ispeći još 2 biskvita.

Krema I:
1. Mljevene orahe preliti prokuhanim mlijekom. Čokoladu posebno otopiti, pomiješati s poparenim orasima te dobro izmiješati.

Krema II:
1. Žumanjke i šećer kuhati na pari oko 10 minuta, pa maknuti sa štednjaka i ostaviti da se smjesa ohladi. Maslac pjenasto umutiti, pomiješati s ohlađenom smjesom od žumanjaka i dobro promiješati.

Krema III:
1. Banane ispasirati i preliti sokom od limuna.

Završni postupak:

1. Sve tri pripremljene kreme dobro pomiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
2. Šlag umutiti prema uputstvu s vrećice.
3. Prvi biskvit premazati 1/3 kreme, preko kreme nanijeti 1/3 šlaga, pa isti postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal, a završiti šlagom. Bočne rubove torte premazati ostatkom kreme i poslagati nasjeckane orahe.

Izvor: Dobra hrana