Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Biskvit:
Za kremu I:
Za kremu II:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 2 žlice šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, pa dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok ne porumeni. Pečeni biskvit uzdužno prerezati na dva dijela i poprskati čokoladnim mlijekom.
Krema I:
1. U posudu uliti 5 dl mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije, uliti u proključalo mlijeko i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
3. U ohlađenu kremu dodati omekšali puding i izmiksati.
Krema II:
1. Pomiješati kesten pire, pekmez od marelica i 100 g otopljene čokolade, pa umutiti mikserom.
2. Petit beurre kekse razlomiti na manje komade i poprskati mješavinom mlijeka i ruma, pa dodati u kremu i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati sa 1/2 kreme I, zatim nanijeti cijelu kremu II, pa drugu polovinu kreme I i završiti s drugim biskvitom. Na kraju kolač preliti otopljenom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept