
Hilary Swank o trudnoći u 48. godini: “Za mene je to bio savršen trenutak”
Američka glumica Hilary Swank iznenadila je svoje obožavatelje nakon što je 2023. godine objavila sretnu vijest - rodila je blizance u 49. godini! ...
I slatko i slano
Trenutačno je definitivno vrijeme sarmi, pečene purice s mlincima i slatkih, čokoladnih kolača. Tradicionalna zimska i božićna kuhinja vrlo je ukusna, to ne možemo poreći, ali ponekad je se jednostavno zasitimo.
Vjerujemo da ćete se za blagdane ipak držati klasičnih recepata, ali ako ste ipak raspoloženi za nešto lakše i drukčije obroke, izdvojili smo nekoliko ideja naših gastro blogera koji će zasigurno oduševiti vas i vaše najmilije.
Za sve ljubitelje bijele ribe, oslić je uvijek odlična ideja. Osim što je vrlo zdrav i bogat proteinima i vitaminom B, jako je ukusan i fantastično se uklapa u razne recepte. Gastro blogerica Kristina Štriga je na svom profilu @cellulite_factory pokazala kako ga priprema u, našalila se, “Dubai” verziji, odnosno s dodatkom pistacije.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ako ste u potrazi za drukčijim prilogom za vaš božićni stol, kremasti poriluk mogao bi biti dobra ideja. Ovaj je recept osmislila Irena Gavran koja stoji iza popularnog gastro Instagram profila @pregacha. Riječ je o dosta jednostavnom receptu za koji vam treba poriluk, krumpir, mlijeko, sir i još tek nekoliko sastojaka, a kada se zapeče i servira uz meso po izboru, bit će fantastičan dodatak vašem blagdanskom stolu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kad su u pitanju voćne slastice, najbolje je poslužiti se sezonskim plodovima. Svi znamo da su mandarine omiljeno zimsko voće, koje je jednako ukusno kao što je zdravo, pa zašto ne i njih iskoristiti za pripremu slastica?! Gastro blogerica Bruna Vučak na svom je Instagram profilu @yumyumparadise podijelila recept za muffine s mandarinama i cimetom od kojih nam rastu zazubice. Recept je baziran na pirovom brašnu, zdravijom alternativom za klasično brašno.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Crumble s jabukama vjerojatno je jedan od najjednostavnijih, a opet iznimno ukusnih zimskih recepata, a jednako je fin ako jabuke zamijenite kruškama. Recept je također podijelila Bruna Vučak, bazu čine kruške, pirovo brašno i zobene pahuljice, a priprema je vrlo brza i jednostavna.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
FOTO: @pregacha, @yumyumparadise