Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Ostali sastojci:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg a zatim dodavati žlicu po žlicu šećera i sok od limuna, muteći cijelo vrijeme.
2. Posebno pomiješati orahe, čokoladu i ribanu koricu limuna.
3. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i posipati pripremljenom mješavinom. Zatim uliti smjesu od bjelanjaka i poravnati. Peći u zagrijanoj pećnici na 100 ºC dok se biskvit ne osuši.
4. Pečeni biskvit uzdužno prerezati kako bi se dobile 2 kore.
Krema:
1. U posudi pomiješati sok od ananasa i 2 dl vode, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti puding od vanilije s preostalom količinom vode pa dodati u proključalu smjesu i nastaviti s kuhanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati margarin, šlag od slatkog vrhnja te umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Prvu koru okrenuti tako da sjeckani sastojci dođu odozgora. Premazati je polovinom kreme, dodati malo ananasa i premazati polovinom šlaga od slatkog vrhnja. Ponoviti postupak premazivanja.
Izvor: Dobra hrana