Bonito torta

by | 12 svibnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 8 bjelanjaka
  • 24 žlice šećera
  • 3 žlice limunovog soka
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 100 g ribane čokolade
  • naribana korica limuna

Za kremu:

  • 3 dl soka od ananasa
  • 3 dl vode
  • 2 pudinga od vanilije
  • 4 žlice šećera
  • 150 g margarina
  • 2 dl slatkog vrhnja

Ostali sastojci:

  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 700 g ananasa

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg a zatim dodavati žlicu po žlicu šećera i sok od limuna, muteći cijelo vrijeme.
2. Posebno pomiješati orahe, čokoladu i ribanu koricu limuna.
3. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i posipati pripremljenom mješavinom. Zatim uliti smjesu od bjelanjaka i poravnati. Peći u zagrijanoj pećnici na 100 ºC dok se biskvit ne osuši.
4. Pečeni biskvit uzdužno prerezati kako bi se dobile 2 kore.

Krema:

1. U posudi pomiješati sok od ananasa i 2 dl vode, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti puding od vanilije s preostalom količinom vode pa dodati u proključalu smjesu i nastaviti s kuhanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati margarin, šlag od slatkog vrhnja te umutiti mikserom.

Završni postupak:

1. Prvu koru okrenuti tako da sjeckani sastojci dođu odozgora. Premazati je polovinom kreme, dodati malo ananasa i premazati polovinom šlaga od slatkog vrhnja. Ponoviti postupak premazivanja.

Izvor: Dobra hrana