Bounty torta

by | 8 travnja, 2013

Za biskvit:

  • 10 bjelanjaka
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g kokosa
  • 1 vrećica vanilin šećera

Za kremu:

  • 10 žumanjaka
  • 10 žlica šećera u prahu
  • 200 g čokolade
  • 250 g maslaca, rum

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera muteći dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati kokos i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega polovinu pripremljene smjese. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C 60 min. Od preostalog materijala ispeći još jedan biskvit.
4. Pečeni biskvit uzdužno prerezati dva puta kako bi se dobilo ukupno 6 kora.

Krema:

1. Posebno pomiješati žumanjke i šećer pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Potom dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se otopi.
2. Ohlađenu kremu od čokolade pomiješati s umućenim maslacom, dodati malo ruma i umutiti mikserom.

Završni postupak:

1. Kore premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Nadjevenu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja i ukrasiti otopljenom čokoladom.

Izvor: Dobra hrana