Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Za ovaj recept stvarno vrijedi – uz minimalno truda do maksimalno rezultata. Minimalno kuhanja, maksimalno okusa. Isprobajte već ovog vikenda muffine prema receptu Mateija Negovetića s bloga Plant-based Full of Taste!
Sastojci (za 12 muffina):
butternut/kombucha tikva
šalica brašna (240g)
150 g šećera
2 žlice sirupa od datulja
1 prašak za pecivo
žličica cimeta
žličica soli
100 ml biljnog mlijeka
1/3 šalice ulja
žličica ekstrakta vanilije
sjemenke bundeve
Recept:
1. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Tikvu prerežite na pola po duljini, očistite od koštica i stavite je na papir za pečenje s unutrašnjosti okrenutom prema dolje. Pecite 30-35 minuta, dok ne bude mekana. Kad bude mekana, ogulite koru s bundeve i ostavite kratko da se ohladi. Unutrašnjost bundeve usitnite s vilicom da dobijete strukturu pirea. (Pročitajte: Čokoladni kolač kakav dosad još niste probali)
2. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke – brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol; a u drugoj pomiješajte mokre sastojke – sirup od datulja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije. Prebacite mokre sastojke u posudu sa suhima, dodajte pire od bundeve i promiješajte dok ne dobijete homogenu strukturu.
3. Nauljite kalup za muffine ili stavite u silikonske umetke i napunite svaki kalup sa smjesom na više od pola razine i pospite s bundevinim sjemenkama. (Pročitajte: Slani tart od kikirikija)
4. Pecite 5 minuta na 220 °C, a onda smanjite temperaturu pećnice na 180 °C i pecite još 20 minuta. Kad su gotovi, ostavite ih barem 10 minuta da se ohlade i postanu kompaktni.