Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Kolačići koji će vas oduševiti, imaju oblik božićnog drvca i iznenađujućeg su okusa. Priprema je jednostavna i ne zahtijeva puno vremena. Upravo ono što trebamo!
Cupcakes božićna drvca
Kako pripremiti zanimljive cupcakes kolačiće u obliku bora? Pogledajte u nastavku.
Muffini
2 jaja
280 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
180 g maslaca
350 g šećera
2 žličice arome vanilije
240 ml mlijeka¸
Chantilly krema
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
1 žličica arome vanilije
Ostalo
zelena boja za kolače
jestive šarene perlice
malo kokosa
Bjelanjke miksajte dok ne zapjene, dodajte sol pa nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Maslac pjenasto izmješajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte žutanjke i aromu vanilije, zatim sve izmiksajte. Dodajte mlijeko pa još jednom izmiksajte smjesu, obavezno to uradite prije nego što dodate brašno i prašak za pecivo.
Kuhačom umiješajte brašno u smjesu i dobro promiješajte, da ne bude grudica. Zatim malo po malo dodajte snijeg od bjelanjaka i kuhačom lagano spojite sve sastojke.
Košarice za muffine napunite do pola visine kalupa. Pecite ih na temperaturi od 180 °C, 12-15 minuta.
Za pripremu Chantilly kreme izmiskajte slatko vrhnje, dodajte šećer u prahu, aromu vanilije i malo zelene boje, zatim miksajte sve dok ne dobijete dovoljno čvrst šlag.
Ohlađene muffine ukrasite Chantilly kremom stavljajući je tako da dobije izgled bora (krenite od šireg kruga prema manjem, u visinu) i posipajte ih sa šarenim mrvicama.
Svaki muffin premažite s tankim slojem kreme prije nego što kremu obojite u zeleno i posipajte s malo kokosa kako bi dobili efekt snijega!
S.J.