Brancin sa začinskim biljem

by | 17 travnja, 2013

Sastojci:

  • 4 brancina
  • 4 češnja češnjaka
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 dl maslinovog ulja
  • ružmarin, bosiljak
  • peršin, majčina dušica
  • 1 limun
  • 1 kg krumpira
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Češnjak ispasirati, a svjež ružmarin, bosiljak, peršin i majčinu dušicu sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati češnjak, sjeckano začinsko bilje, mrvice i mješavinu začina po želji. Zatim postepeno dolijevati maslinovo ulje i miješati da se dobije ujednačena smjesa.
3. Brancine oprati i osušiti pa ih napuniti pripremljenom začinskom smjesom. Utrobu pričvrstiti čačkalicama.
4. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati punjenu ribu. Preliti je maslinovim uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC. Kada je riba napola pečena, preliti je bijelim vinom i peći dok ne porumeni.
5. Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi, a potom ga narezati na kocke ili okruglom žličicom izvaditi krugove.
6. Pečenu ribu preliti sokom od limuna i poslužiti uz krumpir.

Izvor: Dobra hrana