Brazilska rolada

by | 27 prosinca, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera
  • 250 g oštrog brašna
  • prstohvat soli

Za kremu:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 100 g mljevenih lješnjaka

Za ukrašavanje:

  • 50 g čokolade u prahu

Priprema:

Krema:
1. Pomiješati slatko vrhnje s izlomljenom čokoladom i skuhati na pari.
2. Ostaviti da se dobro ohladi, a zatim miksati u čvrst šlag. Dodati u njega mljevene lješnjake i dobro izmiješati.

Biskvit:
1. Omekšali margarin umutiti sa šećerom, a zatim dodavati jedan po jedan žumanjak miksajući da se dobije ujednačena smjesa.
2. Posebno umutiti bjelanjke s prstohvatom soli u čvrst snijeg.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka. Zatim postepeno dodavati oštro brašno miješajući dok se sastojci ne pomiješaju.
4. Narezati 5 listova papira za pečenje dimenzije 37×34 cm. Jedan po jedan list papira pomoću ravnog noža premazivati tankim slojem pripremljene smjese za biskvit. Papir premazan smjesom peći na izvrnutom plehu u zagrijanoj pećnici na 200 *C 5-7 min. Ispeći biskvit na 5 dijelova. Prilikom pečenja biskvit ne smije porumeniti. Pečeni biskvit izvaditi, ali ne odvajati od papira i prekriti ga vlažnom krpom da bi zadržao elastičnost.

Završni postupak:
1. Uzeti jedan biskvit i premazati ga tankim slojem kreme, pa umotati u čvrstu roladu. Zatim drugi biskvit premazati kremom, te na nju staviti roladu i urolati. Isti postupak nadjevanja i rolanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
2. Oblikovanu roladu umotati u krpu i ostaviti u hladnjaku da se stegne. Na kraju ju posipati čokoladom u prahu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept