3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Krema:
1. Pomiješati slatko vrhnje s izlomljenom čokoladom i skuhati na pari.
2. Ostaviti da se dobro ohladi, a zatim miksati u čvrst šlag. Dodati u njega mljevene lješnjake i dobro izmiješati.
Biskvit:
1. Omekšali margarin umutiti sa šećerom, a zatim dodavati jedan po jedan žumanjak miksajući da se dobije ujednačena smjesa.
2. Posebno umutiti bjelanjke s prstohvatom soli u čvrst snijeg.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka. Zatim postepeno dodavati oštro brašno miješajući dok se sastojci ne pomiješaju.
4. Narezati 5 listova papira za pečenje dimenzije 37×34 cm. Jedan po jedan list papira pomoću ravnog noža premazivati tankim slojem pripremljene smjese za biskvit. Papir premazan smjesom peći na izvrnutom plehu u zagrijanoj pećnici na 200 *C 5-7 min. Ispeći biskvit na 5 dijelova. Prilikom pečenja biskvit ne smije porumeniti. Pečeni biskvit izvaditi, ali ne odvajati od papira i prekriti ga vlažnom krpom da bi zadržao elastičnost.
Završni postupak:
1. Uzeti jedan biskvit i premazati ga tankim slojem kreme, pa umotati u čvrstu roladu. Zatim drugi biskvit premazati kremom, te na nju staviti roladu i urolati. Isti postupak nadjevanja i rolanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
2. Oblikovanu roladu umotati u krpu i ostaviti u hladnjaku da se stegne. Na kraju ju posipati čokoladom u prahu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept