Proteinski gingerbread smoothie kao doručak koji će vam dati snagu i razveseliti vas od jutra
Brzinsko čišćenje doma i kićenje drvca, odlazak na ručak "kod njegovih", pripremanje kolača za goste i kasnonoćna druženja s prijateljima - blagdan...
Ako razmišljate o prelasku na veganstvo i niste sigurni da ćete moći bez ribe ili mliječnih proizvoda, razmislite još jednom jer vjerujemo da će vas ovaj recept razuvjeriti. Što je najbolje, nije on jedini – sve što vam treba je malo dodatne edukacije i to je to.
Domaća veganska gastro blogerica Marie Wasler gotovo svakodnevno nas svojim receptima oduševljava na društvenim mrežama, a ova jednostavna i brza pašteta od tune bio je jedan od onih recepata koje smo morali odmah isprobati. U ovom slučaju, tunu “glume” slanutak i nori alga koja će jelu dati okus ribe koji vam potencijalno može nedostajati.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
1 limenka slanutka
50-60 g veganske majoneze
sok od polovice limuna
1/2 glavice ljubičastog luka
1 stabljika celera
sol
1 žlica lanenog ulja
po želji: nori alga
Priprema:
Prvo nasjeckajte luk i celer na sitne komadiće. Stavite slanutak u zdjelicu i zgnječite ga vilicom. Zatim pomiješajte slanutak s ostalim sastojcima. Možete dodati nori algu za pojačan morski okus i još nutrijenata, ali ne morate. Također, nije nužno korištenje ulja od lanenih sjemenki, ali ipak jelu daje riblji okus i zaslužan je za omega-3 kiseline koje biste inače dobile konzumiranjem ribe.