3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za podlogu:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Podloga:
1. Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu.
2. Mljevene čokoladne napolitanke natopiti mlijekom, a potom ih pomiješati s umućenim maslacem i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Šlag od slatkog vrhnja umutiti s mascarpone sirom. Dodati mljevene napolitanke od lješnjaka, ribanu mliječnu čokoladu, nabubrenu želatinu i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Dno okruglog kalupa obložiti smjesom za podlogu te preko uliti pripremljenu kremu i poravnati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme. Na kraju tortu ukrasiti otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana