Brza pita s mesom

by | 16 svibnja, 2014

Clipboard064

Sastojci:

  • 300 g junećeg mljevenog mesa
  • 4 jaja
  • 3,5 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:
1. Na malo ulja propirjati junetinu kako bi promijenila boju. Zatim postepeno dodavati vodu po potrebi i pirjati dok junetina ne omekša, a suvišna tekućina ne uvrije.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i dobro izmiješati. Dodati pirjano meso, začine po želji i polako promiješati.
3. Dublju, užu tepsiju obložiti papirom za pečenje, uliti u nju pripremljenu smjesu za pitu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi i zatim je narezati na komade.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept