3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu I:
Za kremu II:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati žlicu šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa snijegom od bjelanjaka, dodati brašno, gustin i polako promiješati.
4. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smjese ispeći biskvit.
Krema I:
1. Krem šlag od vanilije umutiti s hladnom gaziranom vodom. Potom dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U umućeni šlag dodati mljevene kekse, ribanu bijelu čokoladu i polako promiješati.
Krema II:
1. Krem šlag od čokolade umutiti s gaziranom vodom, pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šlag dodati ribanu mliječnu čokolade i promiješati.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom I, preko toga nanijeti kremu II i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana