Zdravi trendovi: Ove tri namirnice svi će koristiti u 2025. godini
Zdravlje i prehrana postali su ključni fokus našeg života, a interes za prirodnim dodacima i inovativnim proizvodima raste iz godine u godinu.S...
Buttered Noodles, to jest tjestenina s maslacem, novi je viralni trend na TikToku savršen za dane kada trebate brzi obrok!
Obožavatelji tjestenine ovim su receptom došli na svoje jer će vas oduševiti, a stvarno se brzo priprema. Ono što je svakako prednost ovog recepta jest činjenica da ovo jelo možete jesti samostalno ili ga možete kombinirati uz glavno jelo.
Ako želite da ovo jelo bude vegansko, jednostavno zamijenite rezance s jajima rezancima bez glutena. A kako bi ovo jelo bilo bez mliječnih proizvoda, zamijenite veganski maslac umjesto običnog maslaca i izostavite parmezan.
U ovom receptu možete koristiti bilo koju vrstu tjestenine, to jest oblik.
@mckennaiseating Buthair noodles!!! 🤩
@haileecatalano buttered noodles will always have my heart ❤️ #tiktoktaughtme #tiktokpartner
Sastojci:
300 g tjestenine (najčešće rezanaca, ali može biti bilo koja vrsta)
4 žlice neslanog maslaca
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1/2 šalice svježe naribanog parmezana
1/4 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina
Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
Svježi peršin (sitno nasjeckan, za ukras)
Crvene ljute papričice za dodatni okus, po želji
Upute:
Napunite veliki lonac vodom, dodajte žlicu soli i kad zavri, dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Prije cijeđenja, odvojite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
U velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj temperaturi. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga dok ne postane mirisan, oko 1-2 minute.
Dodajte kuhanu tjesteninu u tavu s maslacem i češnjakom. Polako dodajte rezerviranu vodu od tjestenine, miješajući dok tjestenina ne bude ravnomjerno obložena maslacem. Dodajte parmezan i miješajte dok se ne otopi i dobro spoji s tjesteninom.
Posolite i popaprite po ukusu. Po želji dodajte crvene ljute papričice te ukrasite nasjeckanim svježim peršinom. Poslužite odmah dok je tjestenina još topla.
Foto: Pexels