Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Šunku, šampinjone i luk narezati na kockice.
2. Tvrdi sir naribati na krupno, a pelate od rajčice izmiksati.
3. Otopiti 50 g margarina i na njemu popržiti polovinu narezanog luka.
4. Dodati šampinjone i šunku pa pirjati dok ne ispari višak tekućine.
5. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi. Potom dodati svježi sir, začine po ukusu i promiješati.
6. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti 50 g margarina te dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno
dolijevati mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. U gotov umak dodati naribani tvrdi sir, začine po ukusu i promiješati.
7. Umak od rajčice pripremiti na sljedeći način: na malo ulja popržiti preostali luk te dodati pelate od rajčice i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustoća.
8. Pripremljenim nadjevom od šunke napuniti cannellone.
9. U nauljenu vatrostalnu posudu uliti malo bešamel umaka pa poslagati cannellone i preliti ih preostalim bešamelom. Preko bešamela preliti umak od rajčice.
10. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 40 minuta.
Izvor: Dobra hrana