3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za piškote:
Za kremu:
Za preljev:
Ostali sastojci:
Priprema:
Piškote:
1. Bjelanjke umutiti sa 25 g šećera u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati šaum od bjelanjaka i promiješati.
3. U pripremljenu smjesu dodati brašno i gustin te polako promiješati. U polovinu dobivene smjese dodati 2 žlice kakaa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega obje smjese za koru (žutu i smeđu) tako da se međusobno stapaju. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok ne porumeni. Ohlađenu koru poprskati mješavinom mlijeka i ruma.
Krema:
1. U odgovarajuću posudu uliti 5 dl mlijeka i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti puding od vanilije, 1 dl mlijeka i šećer, pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati šlag od slatkog vrhnja i narezane banane te promiješati.
Završni postupak:
1. Natopljenu piškotu narezati na kocke.
2. U odgovarajuće čaše rasporediti po malo miješanih kocki piškota i posuti ih polovinom mljevenih lješnjaka.
3. Grožđice natopiti rumom i ocijediti, pa polovinu posuti preko lješnjaka.
4. Čokoladu otopiti s maslacem te polovinu preliti preko lješnjaka i grožđa, a zatim nanijeti kremu. Postupak nadjevanja ponoviti još jednom.
5. Odozgo nanijeti šlag od slatkog vrhnja i ukrasiti otopljenom čokoladom i bananama.
Izvor: Dobra hrana