Cassoulet od graha

by | 17 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 500 g bijeloga graha (tetovac)
  • 350 g cherry rajčica
  • 300 g fileta dimljene riječne ribe
  • 4 glavice luka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 2 lovorova lista
  • 2 žlice sjeckanog lista celera
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice pirea od rajčica
  • ulje
  • papar
  • mješavina začina

Priprema:

1. Grah potopiti u vodu i preko noći ostaviti da nabubri.
2. Luk narezati na kockice, rajčice napola, a češnjak što sitnije nasjeckati. Dimljenu ribu narezati na krupnije kocke 3×3 cm.
3. U lonac staviti grah, pola glavice luka i češnjaka, te zaliti vodom da pokrije i kuhati dok grah ne omekša.
4. Zatim grah ocijediti, a vodu od kuhanja sačuvati.
5. Posebno na malo ulja popeći preostali luk i češnjak, skloniti sa štednjaka pa dodati mljevenu papriku i promiješati.
6. Zapršku od paprike pomiješati s ocijeđenim grahom, dodati dimljenu ribu, sjeckani list celera, lovorov list, pire od rajčica i začine po želji te polako promiješati.
7. Zemljanu posudu nauljiti i u nju usuti polovinu smjese od graha, rasporediti polovinu razrezane rajčice i prekriti preostalim grahom.
8. Odozgora utisnuti preostale cherry rajčice i zaliti preostalom juhom od graha tek toliko da prekrije. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 *C dok grah potpuno ne omekša, a višak tekućine ne ispari.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept