Juha od celera

by | 30 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 1 manji korijen celera
  • 3 mrkve
  • 1 krumpir
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 kocka za juhu od povrća
  • 1 dl vrhnja
  • 1/2 vezice peršina
  • ribana korica limuna
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Korijen celera i krumpir krupno naribati, a luk i mrkvu nasjeckati na kockice.
2. Peršin i češnjak što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati celer, te i njega kratko popržiti. Zatim dodati krumpir i pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Nakon toga, povrće i tekućinu u kojoj se kuhalo izmiksati.
5. Posebno u posudu uliti 1,5 l vode, dodati mrkvu i kocku juhe od povrća, pa kuhati dok mrkva ne omekša.
6. Pomiješati kašu od celera s juhom i kockicama mrkve. Dodati peršin, ribanu koricu limuna i začine po želji, te sve zajedno kratko prokuhati.
7. Neposredno prije posluživanja u juhu umiješati vrhnje.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept