Celer-salata s bademima

by | 10 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 200 g celerovog korijena
  • 150 g mrkve
  • 1 veća kisela jabuka
  • 2 veća krumpira
  • 3 jaja
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 1 manji poriluk
  • 100 g badema
  • 2 vrhnja
  • 1/2 limuna
  • 200 g majoneze
  • sol, papar

1. Mrkvu, jabuku i celer očistiti i naribati na krupno.
2. Krumpir zajedno s ljuskom skuhati a potom ga oguliti i narezati na kockice. Jaja također skuhati i narezati na kockice.
3. Kisele krastavce i poriluk narezati na kockice, a bademe krupno isjeckati.
4. Posebno umutiti majonezu i vrhnje s malo soka od limuna.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati nasjeckane sastojke i preliti ih smjesom od majoneze. Dodati začine po ukusu i polako promiješati.
6. Gotovu salatu ostaviti u hladnjaku da se ohladi prije posluživanja.

Izvor: Dobra hrana