Priprema:
1. Sir narezati na 8 debljih komada. Potom komade uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice. Panirani sir peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumeni.
2. Mrkvu očistiti i krupno naribati, a papriku narezati na štapiće.
3. Šampinjone narezati na deblje listove, začiniti i popeći na vrućem ulju da omekšaju.
4. Posebno pripremiti namaz. Svjež krastavac oguliti i izdubiti sjemenke, a zatim ga krupno naribati. Umutiti vrhnje i majonezu te dodati ribani krastavac, komorač, češnjak i začine po želji te promiješati.
5. Hamburger pecivo prerezati napola pa obje polovine premazati pripremljenim namazom. Zatim nanijeti malo ribane mrkve i nasjeckane paprike te preklopiti pohanim sirom. Potom premazati žličicom namaza i rasporediti malo popečenih gljiva, te preklopiti gornjim dijelom peciva.