Cheeseburger

by | 13 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 8 hamburger peciva
  • 400 g trapista
  • 3 jaja, ulje
  • 200 g krušnih mrvica
  • 150 g brašna
  • 2 mrkve
  • 2 crvene paprike
  • 300 g šampinjona
  • mješavina začina

Za premaz:

  • 1 svježi krastavac
  • 100 g majoneze
  • 2 dl vrhnja
  • prstohvat češnjaka
  • mješavina začina
  • komorač

Priprema:
1. Sir narezati na 8 debljih komada. Potom komade uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice. Panirani sir peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumeni.
2. Mrkvu očistiti i krupno naribati, a papriku narezati na štapiće.
3. Šampinjone narezati na deblje listove, začiniti i popeći na vrućem ulju da omekšaju.

4. Posebno pripremiti namaz. Svjež krastavac oguliti i izdubiti sjemenke, a zatim ga krupno naribati. Umutiti vrhnje i majonezu te dodati ribani krastavac, komorač, češnjak i začine po želji te promiješati.
5. Hamburger pecivo prerezati napola pa obje polovine premazati pripremljenim namazom. Zatim nanijeti malo ribane mrkve i nasjeckane paprike te preklopiti pohanim sirom. Potom premazati žličicom namaza i rasporediti malo popečenih gljiva, te preklopiti gornjim dijelom peciva.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept