Obložite okrugli kalup papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 °C.
Pomiješajte mljevene kekse, omekšani maslac, šećer i prstohvat soli. Stavite smjesu u kalup i ravnomjerno je rasporedite. Dobro pritisnite smjesu. Pecite 8-10 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice na 160 °C.
Mikserom umutite omekšani krem sir, jaja, šećer, slatko vrhnje, vaniliju i sol dok ne dobijete glatku kremu. Na kraju, smanjite brzinu miksera na najnižu postavku i miksajte još 1 do 2 minute kako biste uklonili veće mjehuriće zraka.
Izlijte kremu preko pripremljene kore i ravnomjerno je rasporedite. Lagano udarite kalup o radnu površinu kako biste uklonili mjehuriće zraka. Prekrijte kalup aluminijumskom folijom i stavite ga u veći protvan. Ulijte 1 do 2 šalice vode u protvan.
Pecite na 160 °C nekih 75 minuta. Isključite pećnicu i ostavite lagano odškrinuta vrata pećnice (možete staviti drvenu kuhaču). Ostavite cheesecake tako sat vremena, a zatim ga izvadite iz pećnice. Uklonite foliju i ostavite da se ohladi. Držite u hladnjaku najmanje četiri sata.
Za pripremu preljeva, stavite maline, šećer i limunov sok u lonac. Zagrijavajte na srednje jakoj temperaturi dok ne proključa. Po potrebi dodajte još šećera i limunovog soka.
Zatim procijedite smjesu da biste uklonili sjemenke. Ako je potrebno, razrijedite s 1 žličicom vode, ali imajte na umu da će se preljev zgusnuti kako se hladi.
Prelijte kolač preljevom i ukrasite svježim malinama.
Kolač možete rezati nožem koji ste prethodno umočili u toplu vodu.
Uživajte u ovom osvježavajućem i ukusnom cheesecakeu s malinama!