Cheesecake s malinama: savršena ljetna poslastica koju obožavamo!

by | 17 srpnja, 2023
cheesecake s malinama ljetni desert recept

Ako tražite savršenu ljetnu poslasticu, predlažemo vam cheesecake s malinama. Ovaj ukusan desert jednostavan je za pripremu.

Za pripremu cheesecakea s malinama trebat će vam sljedeće namirnice:

  • Keksi: ako nemate mljevene kekse pri ruci, stavite kekse u vrećicu i izgnječite ih valjkom.
  • Krem sir: koristite omekšani punomasni krem sir. Možete ga staviti u mikrovalnu na desetak sekundi da omekša.
  • Slatko vrhnje: koristite slatko vrhnje za najbolji okus.
  • Jaja: ostavite jaja da odstoje na sobnoj temperaturi prije miješanja kako bi se bolje umutila.
  • Svježe ili smrznute maline: za ukrašavanje će vam trebati svježe maline, a za preljev možete koristiti i smrznute.

Cheesecake s malinama – recept i priprema

Sastojci:

Za koru:

  • 1 šalica mljevenih keksa
  • 2 ½ žlice otopljenog maslaca
  • 1 ½ žlica šećera
  • prstohvat soli

Za kremu:

  • 450 g krem sira
  • 2 jaja
  • ⅔ šalice šećera
  • ⅔ šalice slatkog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice soli

Za preljev:

  • 2 šalice svježih ili smrznutih malina
  • 3 do 5 žlica šećera (prema ukusu)
  • 1 žličica limunovog soka

180 g svježih malina za ukrašavanje

Pročitajte: Slavimo ljeto uz domaći sladoled po talijanskom receptu 

cheesecake s malinama ljetni desert recept

Priprema:

  1. Obložite okrugli kalup papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Pomiješajte mljevene kekse, omekšani maslac, šećer i prstohvat soli. Stavite smjesu u kalup i ravnomjerno je rasporedite. Dobro pritisnite smjesu. Pecite 8-10 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice na 160 °C.
  3. Mikserom umutite omekšani krem sir, jaja, šećer, slatko vrhnje, vaniliju i sol dok ne dobijete glatku kremu. Na kraju, smanjite brzinu miksera na najnižu postavku i miksajte još 1 do 2 minute kako biste uklonili veće mjehuriće zraka.
  4. Izlijte kremu preko pripremljene kore i ravnomjerno je rasporedite. Lagano udarite kalup o radnu površinu kako biste uklonili mjehuriće zraka. Prekrijte kalup aluminijumskom folijom i stavite ga u veći protvan. Ulijte 1 do 2 šalice vode u protvan.
  5. Pecite na 160 °C nekih 75 minuta. Isključite pećnicu i ostavite lagano odškrinuta vrata pećnice (možete staviti drvenu kuhaču). Ostavite cheesecake tako sat vremena, a zatim ga izvadite iz pećnice. Uklonite foliju i ostavite da se ohladi. Držite u hladnjaku najmanje četiri sata.
  6. Za pripremu preljeva, stavite maline, šećer i limunov sok u lonac. Zagrijavajte na srednje jakoj temperaturi dok ne proključa. Po potrebi dodajte još šećera i limunovog soka.
  7. Zatim procijedite smjesu da biste uklonili sjemenke. Ako je potrebno, razrijedite s 1 žličicom vode, ali imajte na umu da će se preljev zgusnuti kako se hladi.
  8. Prelijte kolač preljevom i ukrasite svježim malinama.

Kolač možete rezati nožem koji ste prethodno umočili u toplu vodu.

Uživajte u ovom osvježavajućem i ukusnom cheesecakeu s malinama!

cheesecake s malinama ljetni desert recept

Pročitajte: Tri veganske kuharice čije recepte uistinu pripremamo

Foto: Pexels, Arx0nt iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: