Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Biskvit:
1. Omekšali maslac pomiješati s medom i keksima da bi se dobila ujednačena smjesa.
Za kremu:
1. Umutiti krem sir sa šećerom u prahu.
2. Posebno umutiti slatko vrhnje u čvrst šlag, pomiješati s kremom od sira, dodati sok od limuna i promiješati kuhačom.
3. Želatin u prahu preliti s 5 žlica vode i ostaviti da nabubri, a zatim dodati u kremu i dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i premazati maslacem, a zatim rasporediti po dnu pripremljenu smjesu za biskvit.
2. Preko biskvita preliti kremu od sira i poravnati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Kada se krema stegne, preko njega poslagati ocijeđene višnje. Crveni preljev za kolače pripremiti sa šećerom prema uputstvu s vrećice i preliti preko višanja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept