Nakon što smo vam nedavno pisali o restoranu Hanibal u Hvaru, koji nas je zaintrigirao svojom ponudom ribljih i mesnih specijaliteta, kao i tjesteninama koje sami rade, dok njihovo povrće stiže iz vlastitih povrtnjaka s otoka Lastovo, nismo mogli odoljeti a da ih ne zamolimo da s nama podijele neki od svojih recepata.
Odluka je pala na ribu u foliji, koju pripremiti prema recepturi “Hanibala” i njegovih vrsnih chefova možete već danas. Podsjećamo, “Hanibal” je poznati restoran u gradu Hvaru, smješten tik do hvarske katedrale, koji je prije dvije godine osvježen i ponovno otvoren. Vjerujući da je lokalno proizvedena hrana budućnost domaće gastronomske ponude, u “Hanibalu” su se posvetili izradi menija koji obiluje domaćim povrćem uzgojenim u vlastitim povrtnjacima, većinom onima upravo s Lastova. Tjesteninu koju poslužuju u “Hanibalu” izrađuju sami po talijanskoj recepturi, kao i tijesta za pizze koje se peku u Napoli peći na drva, dok sastojci koji su potrebni za savršeni “kao iz Italije” okus ovih jela dolaze iz Napulja i Verone. Ponuda je obogaćena i burgerima za koje se koriste peciva i meso koje je obrađeno i pripremljeno pod budnim okom vrsnih chefova u Hanibalu.
Kako pripremiti savršenu ribu u foliji, baš onako kako su je pripremale naše bake?
Sastojci:
1.200 kg šampjer (kovač)
0.05 kg cherry rajčice
0.125 kg svježe brokule
0,200 kg mladog krumpira
0.05 kg korijena komorača
0.100 mladog špinata
Timijan
Bosiljak
1 dl bisque od kozica
0.100 kg jadranskih kozica
2 dl bijelog vina
1 dl domaće maslinovo ulje
Crne masline
2 režnja češnjaka
Ružmarin
Morska sol
Papar u zrnu
Priprema:
U mužar stavite sve začinsko bilje, morsku sol, češnjak i papar te dobro zgnječite da se namirnice spoje i opuste svoju aromu. Zatim začinite povrće dobivenom aromatičnom mješavinom. Na foliju postavite povrće te preko nje položite šampjera, prelijte ga maslinovim uljem i vinom te pažljivo zatvorite u foliju. U već zagrijanu pećnicu stavite ribu na 200 stupnjeva Celzijevih, na 25 minuta.