3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za koru:
Za kremu:
Priprema:
Kora:
1. Umutiti maslac sa 50 g šećera u prahu, a zatim dodavati jedno po jedno žumance i otopljenu čokoladu neprekidno muteći.
2. Posebno umutiti bjelanjke s preostalim šećerom pa dodati u smjesu od žumanjaka. Na kraju dodati mješavinu brašna i praška za pecivo te polako promiješati. Od pripremljene smjese u okruglom kalupu na 180 ºC ispeći koru. Pečenu koru poprečno prerezati napola.
Krema:
1. U zdjeli pomiješati mlijeko, šećer i gustin pa dobro izmiješati. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
2. U toplu kremu dodati nabubrenu želatinu. Zatim dodati kokosov liker, kokos i polako promiješati.
3. Kada se smjesa počne stezati, dodati polovinu šlaga od slatkog vrhnja i polako promiješati.
Završni postupak:
Prvu koru premazati kremom i preklopiti drugom korom. Premazati preostalim šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana