Čoko torta

by | 22 srpnja, 2014

coko torta

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 vaniln šećera
  • 200 g maslaca
  • 100 g mljevenih badema
  • 3 žlice ruma
  • 120 g čokolade u prahu
  • ribana korica od jednog limuna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice džema od marelice

Za kremu:

  • 4 žumanjka
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 2 vaniln šećera
  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Biskvit:

1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšali maslac i miksati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Zatim dodati rum, ribanu koricu limuna, mljevene bademe, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, pa polako promiješati kuhačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC oko 20 min.

Krema:

1. Pomiješati jaja, žumanjke i šećer, pa kuhati na pari uz neprestano miješanje oko 8 min. Zatim dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i miješati dok se ne rastopi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađenu kremu od čokolade i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Ohlađeni biskvit vratiti u kalup za tortu, te je premazati džemom od marelica.
2. Zatim uliti kremu od čokolade, poravnati i ostaviti da se stegne.
3. Posebno rastopiti čokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem, pa preliti preko stegnute kreme. Gotovu tortu ukrasiti po želji.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept