Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Za biskvit:
Za kremu:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšali maslac i miksati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Zatim dodati rum, ribanu koricu limuna, mljevene bademe, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, pa polako promiješati kuhačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC oko 20 min.
Krema:
1. Pomiješati jaja, žumanjke i šećer, pa kuhati na pari uz neprestano miješanje oko 8 min. Zatim dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i miješati dok se ne rastopi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađenu kremu od čokolade i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Ohlađeni biskvit vratiti u kalup za tortu, te je premazati džemom od marelica.
2. Zatim uliti kremu od čokolade, poravnati i ostaviti da se stegne.
3. Posebno rastopiti čokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem, pa preliti preko stegnute kreme. Gotovu tortu ukrasiti po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept