Čokoladna bomba

by | 17 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 50 g mljevenih oraha
  • 2 pudinga od čokolade
  • 150 g čokolade
  • 2 žlice ruma
  • 1 vrećica sladoleda od vanilije
  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke i šećer u prahu i kuhati na pari dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati margarin, puding od čokolade, otopljenu čokoladu, rum, mljevene orahe i umutiti mikserom. Zatim dodati snijeg od bjelanjaka, sjeckane orahe i polako promiješati. Kremu podijeliti na dva dijela pa jednu polovinu iskoristiti za kremu, a od druge ispeći koru.
4. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i u njega uliti kremu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC.
5. Pečenu koru premazati pripremljenom kremom i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
6. Sladoled pripremiti prema uputama s vrećice, pomiješati ga sa šlagom od slatkog vrhnja i polako promiješati.
7. Gotovu tortu premazati smjesom od šlaga i sladoleda.

Izvor: Dobra hrana