Sastojci:
– 500 g brašna
– 1 vrećica suhog kvasca
– 40 g šećera
– 1 vrećica vanilin-šećera
– 30 g kakaa
– 1 jaje
– 1,5 dl mlijeka
– 80 g maslaca
Za nadjev:
– oko 200 g bijelog eurokrema
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. U posudi umijesite brašno sa suhim kvascem, kakaoom i šećerom.
2. Zatim dodati omekšali maslac, jaje i mlijeko, te umijesiti meko glatko tijesto.
3. Tijesto staviti u nauljenu posudu i pokriti ga suhom krpom. Ostaviti na toplom da se digne.
4. Nakon toga, tijesto premijesiti i razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini, pa izrazati na kvadrate.
5. U sredinu svakog kvadrata stavljati po žličicu bijelog eurokrema, skupiti krajeve i napraviti kuglu.
6. Slagati u lim sa stisnutim krajevima prema dolje tako da se formira ”runo” ovce.
7. Od preostalog tijesta oblikovati glavu, uši i nožice.
8. Ostaviti ”ovčicu” u limu da se odmori i peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min.
9. Gotovu ovčicu po ”runu” posuti šećerom u prahu.