3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za kore:
Za kremu:
Za glazuru:
Priprema:
Kore:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim uz neprestano miješanje postepeno dodavati šećer. Pred kraj mućenja dodati ocat.
2. U šaum od bjelanjaka dodati brašno i kakao te promiješati.
3. Pripremljenu smjesu uliti u slastičarsku vrećicu i na plehu obloženom papirom za pečenje oblikovati dva kruga promjera 18 cm. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 120 ºC 90 minuta.
Krema:
1. Pomiješati žumanjke, cijela jaja, 120 g šećera i vanilin šećer pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se krema ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi.
2. U ohlađenu smjesu dodati pjenasto umućeni maslac i izmiksati.
3. Posebno karamelizirati preostali šećer pa dodati u njega orahe u komadu i promiješati. Izliti na nauljeni pleh i pričekati da se ohladi pa samljeti u blenderu.
4. U kremu dodati prah od karameliziranih oraha, šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Koru premazati pripremljenom kremom i preklopiti drugom korom.
2. Čokoladu s maslacem otopiti na pari i preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana