za kremu
– 150 g čokolade za kuhanje
– 7,5 dl slatkog vrhnja
– 100 g bijele čokolade
– 150 g nasjeckanih, prženih lješnjaka
za glazuru
– 100 g čokolade
– 3 kašike ulja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti ih u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke, šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao i struganu koricu naranče, pa dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, te ga prerezati poprečno dva puta kako bi se dobile tri kore.
Krema:
1. U slatko vrhnje dodati razlomljenu čokoladu za kuhanje i otopiti je na pari, a potom ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađenu mješavinu slatko vrhnje i čokolade umutiti u čvrst šlag.
3. Zatim dodati bijelu čokoladu krupno naribanu i lješnjake, te polako promiješati.
Završni postupak:
1. Kore premazati pripremljenim nadjevom i naslagati jednu na drugu. Ostatkom kreme premazati bočne stranice torte.
2. Posebno otopiti 100 g čokolade s malo ulja, njome preliti premazanu tortu i ukrasiti po želji.