3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Ostali sastojci:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati snijeg od bjelanjaka i smjesu od žumanjaka, dodati brašno, čokoladu u prahu, gustin i promiješati.
4. U kalupu za tortu ispeći biskvit na 200 ºC. Ohlađeni poprečno prerezati napola.
Krema:
1. Slatko vrhnje i čokoladu otopiti na pari. Kada se ohladi, umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati lješnjake i promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom kreme i posuti polovinom višanja. Preko višanja poslagati piškote natopljene mlijekom. Premazati ih preostalom kremom, prekriti višnjama i preklopiti korom.
2. Gotovu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja i dekorirati sjeckanim lješnjacima.
Izvor: Dobra hrana